English
Nederlands


Over de oprichter

Mijn naam is Malika en ik ben de oprichter van Focused Translation, projectmanager en zelfstandig vertaler met vele jaren ervaring.

Nadat ik het Baccalaureaat in Moderne Talen en Literatuur in Marokko heb behaald, ben ik naar Nederland verhuisd. Daar heb ik vervolgens bijna 20 jaar gewoond, gestudeerd en gewerkt.

Na het afronden van de HBO-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hogeschool van Utrecht, heb ik ca. 10 jaar als sociaal raadsvrouw gewerkt. In die hoedanigheid heb ik me met uiteenlopende sociaal-juridische problematieken beziggehouden. Hierdoor heb ik een diepgaande kennis van die systematiek gekregen en me de gerelateerde terminologie en schrijfstijl eigen gemaakt.

Inmiddels woon ik in Engeland en ben een geautoriseerde vertaler, in het bezit van een aantal broepskwalificaties waaronder een master in toegepaste vertaalstudies (Applied Translation Studies).

In 2008 heb ik een team van ervaren vertalers samengesteld, om (ver-) taaloplossingen op maat te bieden in uiteenlopende talen en disciplines. De teamleden hebben sinds de oprichting miljoenen woorden vertaald en nagekeken, dit tot tevredenheid van onze klanten.
Click for brochure
Home | About | Services | Training | Quote | Contact
Site designed and maintained by Shahin Photography
2013 - Focused Translation All Rights Reserved